Táskás szemek kezelése otthon cikk fényképe

Táskás szemek kezelése otthon

Megmondjuk mi okozhatja, és hogyan kezeljük...Táskás szemek
Az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban jelennek meg a szem alatti táskák. A szemmozgató izmok az évek során fokozatosan gyengülnek, a normálisan jelenlévő zsírszövet az alsó szemhéj területére vándorol, emellett a szemhéjak területén a folyadék is felgyülemlik. A felgyülemlett folyadék és zsírszövet kialakítja a nem kívánatos tüneteket, azonban léteznek olyan betegségek, amikor súlyosabb elváltozások idézik elő a tüneteket.

 
Mikor forduljunk orvoshoz?
Általában ártalmatlan jelenségről van szó, és orvosi kezelésre nincs szükség, de ha súlyos és tartósan jelenlévő elváltozást tapasztal valaki, ha bőrpír, viszketés vagy fájdalom jelentkezik, ha a test egyéb területén is duzzanat, ödéma alakul ki, illetve ha pajzsmirigybetegségre jellemző tüneteket észlel valaki, feltétlen orvoshoz kell fordulni.

Mi okozhatja?
Egyrészt a természetes, korral járó folyamatok, melyeket a bevezetőben említettem, de bizonyos egyéb hajlamosító, illetve kóroki tényezők szerepe is fontos lehet: folyadékretenció (vízvisszatartás) hormonális hatások, illetve a sós étkezés miatt; hason fekve történő vagy párna nélküli alvás a gravitáció miatt alakítja ki a tüneteket alváshiány; kevés folyadék fogyasztása, ez inkább beesett, karikás szemek kialakulását eredményezi; allergiás betegségek, ebben az esetben jellegzetes a bőrpír és a viszketés; örökletes tényezők; vesebetegség, a kiválasztószervrendszer elégtelensége miatt gyűlik fel a folyadék a szövetek között; pajzsmirigybetegség: az autoimmun betegség, ami a pajzsmirigy túlműködést okozza, a szemizmokban is jelentkezik: a szervezet a szemizmok ellen is termel ellenanyagokat, melyek gyulladásos elváltozást okoznak a szemizmokban. Ez a gyulladás szemgolyó körüli és mögötti szövetek duzzanatát idézik elő. A pajzsmirigy alulműködése is okozhatja a táskás szemek megjelenését, jellegzetes duzzanatot, myxoedemát okozva; fertőzések.Kezelés
A kezelés történhet hideg vizes kompresszióval, hideg fémmel, fontos az elegendő alvás biztosítása is. Célszerű megemelt fejjel aludni, hogy a gravitáció miatt lekerülő szövetnedv ne tudjon meggyűlni. Szükség esetén allergiaellenes kezelést kell alkalmazni, és kerülni az allergéneket. Súlyos esetekben lézeres kezelés, szemhéjplasztika (blepharoplastica) is szóba jöhet. (WEBBeteg.hu - Dr. Csuth Ágnes)

Azonban mielőtt orvoshoz fordul, válasszon az alábbi szuper szemkörnyék ápolóink közül! Hatásukról számos pozitív visszajelzést kapunk megelégedett vásárlóinktól!

Publikálva: 2016. november 23.
Kapcsolódó termékek
Ivy szépségampulla táskás, karikás szemekre 5 db-os fénykép
Ivy szépségampulla táskás, karikás szemekre 5 db-os
15 napos intenzív kúra, és boldogan fog a tükörbe nézni!
Termékkód:   11432-001
Kiszerelés:   5 db/doboz
Bruttó kisker. ár
15 000 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Szemkörnyék-ápoló szépségcsomag táskás, karikás szemekre fénykép
Szemkörnyék-ápoló szépségcsomag táskás, karikás szemekre
A csomagban található exkluzív szemkörnyék-ápoló termékeink kifejezetten a karikás és táskás szemek ápolására lettek megalkotva! Kedvezményes, 6 hónapra elegendő csomagban!
Termékkód:  
Kiszerelés:   1 db induló szett
Bruttó kisker. ár
41 390 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink: